2012= Träning!

Hej!

 

Ja nu är det snart bara en dag kvar av 2011. Känns faktiskt riktigt skönt! Har inte tyckt att det här året varit speciellt bra på något vis, förutom att Thelma kom då.:)!

 

2012 kommer innebära en hel del träning för mig & Thelma. Jag ska gyma och hon ska lära sig mycket mera inom lydnad. Skulle egentligen vilja tävla lydnad med henne, men vi får se hur det blir med den saken.

 

En annan träning vi ska göra är freestyle. När man dansar med sin hund. Det är någonting jag varit intresserad av länge, och tränat med några av alla de hundar jag varit ute med förut.

 

Nu blir det lättare att träna, eftersom vi kan göra det både inne & ute. Det är inte lätt att lära sin hund alla de konsterna, men det ska gå! Thelma är väldigt smart & otroligt lättlärd.

 

 

Igår var vi ute och letade efter koner som jag kan ha när jag tränar henne inom lydnad. Gissa om de var svåra att få tag i?

 

Jag hittade ett par koner i en leksaksbutik här i Östersund. Barnens hus heter den. Prövade lyckan på JULA också men de hade bara koner som var en meter höga ungefär. Kändes lite väl häftigt att bära ut dem varje gång man ska träna.;)

 

4-pack på barnenshus för 40:-. Extrapris & allt! Ibland har man tur!


Inte världens bästa bild direkt, brusig & jävlig.

 

Slog på stort och köpte två 4-pack så vi har åtta koner att gotta oss med!

 

Och som om inte det skulle vara nog så fick ett retrieverkoppel följa med hem också. Skönt att ha ett sådant koppel då Thelma alltid är lös. Förutom om vi går i stan eller nära stora vägar.

 

Blir bra träning inför utställningen också! För det ska hon allt få pröva på till våren. Ska bli spännande och se om domaren tycker att hon är lika fager som vi!.:)

Är egentligen inte så mycket för utställningar. Tycker att de flesta människor som håller på med det är mycket speciella, står och klipper sina hundar precis innan dom ska in i ringen.

 

Är mer för hundsporter & sådant där hundarna får jobba lite. Men jag, Thelma, min vän Sara & hennes chihuahua Dobby ska runt i Sverige och pröva på! Bland annat där Thelma bott tidigare, i Vännäs.

 

Så 2012 har jag mycket att se fram emot!!

 

Puss!


Tricks-video!

Hej på er!

 

 

Har blivit lite ont om tid till bloggande då jag umgåtts en hel del med min kära systerHon åker till Australien i morgon, så vi har passat på att mysa med henne innan hon åker. Hon blir "bara" borta i lite mer än en månad, men ändå!

 

För några veckor sedan bad jag min vän

Stina att filma mig & Thelma medan vi gjorde massa tricks som hon lärt

sig. Då hade vi ägt henne i drygt tre veckor.

 

Det är rätt så stor skillnad på alla hennes konster nu idag. Hon har fått mycket bättre balans när hon gör sitt fint, nos är hon ju helt insnöad på att göra, det gör hon mest hela tiden!

 

Någonting hon har blivit riktigt duktig på är slalom. Det gör hon utan att man behöver visa med händerna nu. Alltid kul när man ser skillnad!

 

Men som sagt, det här var när hon vart hos oss i tre veckor:

Ska göra en ny film när hon går slalom i morgon, lägger upp den antingen i morgon eller på söndag!

 

Puss!


Presentation.

Hej!

 

Jag lovade ju er en presentation om oss igårkväll, så här kommer den!:)

 

 

Vi som äger Thelma heter Beatrice & Tobias, men det är nog mest jag, Beatrice, som kommer blogga.;) Vi bor tillsammans i en tvåa på en ö som heter Frösön.

 

(tobbe ser lite skev ut på bilden, men det bjuppar han på!)

 

Tobias är uppvuxen med hundar, man kan väl säga att han har hundar som ett intresse, iaf när det kommer till att busa med dem.

 

Jag är då verkligen inte uppvuxen med hundar. Eller på sätt och vis är jag det, eftersom jag i unga dagar letade upp olika hundar att gå ut med.

Sedan stalkade jag dem på promenader för att se vart de bodde & vad de kunde tänka sig att heta i efternamn. Om jag inte visste det så knackade jag dörr & sa att jag tappat bort ett guldhalsband, och undrade om de hittat något.

Effektivt va? Det bästa var att de flesta människor släppte med sin hund med mig, någonting som jag själv kanske också skulle kunna göra. Fast lite mer begränsat.

 

Jag har haft många hundar som passerat under åren, vilket både haft sina för och nackdelar. Hundarna fick jag låna precis när jag ville, om de var hemma & hade tid. Det blev som att äga en egen. Men tyvärr så slutade det alltid med att de flyttade. Någonting som var otroligt jobbigt, speciellt med de hundar som man kommit nära.

 

När jag blev 18 hade jag redan flyttat hemifrån, men jag hade inte tid för hund. Inte plats för den delen heller.

 

Men tre år senare kände jag att jag faktiskt hade plats. Och tid dessutom. Men kanske inte för en valp, men för en vuxen hund?

Blocket var min bästa vän kan jag tala om för er. Jag anser att blocket är en oseriös plats att lägga ut annonser på när man ska sälja valpar, då bör man ha en kennel. Men omplaceringar kan jag förstå ligger ute där. Man ska ha tur om man hittar en kennel som har någon hund att omplacera. Oftast är det ju så att det är de nya ägarna som inser att tiden inte riktigt räckte till.

 

Jag letade & letade efter omplaceringar. Visste att jag ville ha en flatcoated retriever, då det varit min drömhund sedan tidig ålder. Visste också att jag ville ha en tik. Hittade en flat-tik på blocket, men hon var nio år..

 

Läste även en annan annons om en tik på 3 och ett halvt år. Henne gillade jag, men hon hade ingen bild, så jag fortsatte leta.

 

Det tog mig säkert två veckor till, innan jag valde att svara på annonsen som inte hade någon bild. Jag tänkte att "äh, va fasen, jag testar att skriva så har de säkert en bild de kan skicka!"

Sagt & gjort. Jag skrev några rader om mig och min älskling. Kollade min mail som en idiot. Hade hotmail haft sidvisningar så hade jag toppat dem då.

 

Inget svar under hela den dagen. Morgonen efter vaknade jag rätt så tidigt. Låg och tänkte på att de faktiskt kanske skulle höra av sig idag? Hoppades innerligt på det!

 

Tio sekunder senare ringer telefonen. Jag blundar extra hårt och hoppas på att det ska vara ett nummer som jag inte känner igen & inte från jobbet.

 

Mycket riktigt! Ett 090 nummer! UMEÅ! Herregud! Det var ju därifrån annonsen kom! Harklade mig några gånger för att få bort morgonrösten.

 

Kristina hette hon som ringde, hon som hade en flat-tik som skulle omplaceras. Jag kände direkt att jag tyckte om att prata med den människan, hon resonerade bra.

 

Det stod en kvinna före mig på hunden sa hon, men att hon skulle höra av sig dagen efter under kvällen om besked.

Jag kände en liten besvikelse. Kände "Skit också... Hon kommer ju vilja ha henne! Min vanliga tur!"

Vi lade på och jag sprang/snubblade in till Tobbe som var i sovrummet. Helt i extas berättade jag för honom om hur samtalet varit och vad som sagts.

 

Ville hela tiden ringa upp dem och fråga om de hört något från den andra kvinnan! Minuterna kändes som en evighet, klockan har aldrig gått saktare.

 

Jag kom på lite frågor som jag kunde ringa & fråga, bara för att få höra om de hört något.. Jag ringde säkert 3 gånger, men de hade inte hört något.

 

Dagen efter skulle jag höra av mig igen. Vi hade sms kontakt och bestämde oss för att höras på eftermiddagen.

 

Mitt hjärta bankade så jävla hårt när jag vaknade den dagen. Då jag visste att IDAG är dagen då jag kommer få besked. Jag hade lovat mig själv att inte hoppats för mycket, eftersom jag skulle bli så besviken om den andra kvinnan hämtat henne.

 

Men hur lätt är det att inte ha stora förhoppningar, när drömmen man haft sedan barnsben kanske slår in? Det är ju omöjligt! Nästan lika omöjligt som att inte berätta för alla att man står i kö för att ta över en omplacering? Men det lyckades jag ändå hålla hemligt för många!:D

 

Klockan blev fyra och jag gick ut för att ringa. Det var en darrig hand som lyfte mobilen ur fickan och ringde. Jag gick längst vattnet. Kristina svarade och hon berättade om sin dag, sedan sade hon att hon inte hade hört något från den andra kvinnan så om jag ville ha hunden så var hon min.

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VA!? ÄR DET SANT!? ÄR DET MÖJLIGT!??!? ÄR HON MIN OM JAG VILL HA HENNE!?

 

JAAAA!!! Jag VILL HA HENNE! Jag VILL det!

 

Jag började gråta. Den där hunden som jag hoppats så mycket på. Som hette Thelma. Var det möjligt? Som jag stått och ropat på i köket, fast hon inte fanns där ännu. Var det verkligen så att hon skulle bli min?

 

Vi lade på och planerade att vi skulle höras till veckan. För att jag eventuellt skulle komma och hämta Thelma på onsdagen. Vi pratade i telefonen på en fredag. L å å å å å nga dagar väntade!

 

Jag hade ännu inte sett någon bild på Thelma, utan jag hade tackat JA till en hund- men jag hade ingen aning om hur hon såg ut.

Men jag hade fått en känsla som kändes sååå bra! Vore ju hemskt om Thelma inte såg så bra ut då.. Hon var renrasig, men hennes förra ägare trodde inte att hon hade någon stamtavla.

 

Jag hade velat haft en stamtavla på min hund, men struntade i det. För jag VILLE ha Thelma. Så enkelt var det.

 

Jag bad om en bild & när jag fick bilden skickad till mig så var det de enda jag kollade på. Konstant. Den enda jag kunde visa bilden var Tobbe, för han var den enda som visste..


Inte världens tydligaste bild, men man såg ju hur hon såg ut och det var huvudsaken! Jag har alltid velat haft en smal och nätt hund, precis som det såg ut som att Thelma var.

 

 

Dagarna gick & natten till Onsdagen den 2 November blev det inte många timmars sömn. Jag & min vän Adéle skulle åka tidigt på morgonen för att hämta min blivande hund.

 

Allt som kunde gå fel, gick fel. Det var köer, långa köer. Stopp flera gånger. Vi körde fel & blev ledda mot en väg som inte alls såg ut som den skulle!

Jag har ju kört upp mot Umeå flera gånger så jag vet precis hur det skulle se ut.

 

 

Så äntligen! Ä.N.T.L.I.G.E.N- kom vi fram!

 

Vi plingade på & när dörren öppnades såg jag en svart korv i en korg. Jag föll ner på knä och skrek "jag älskar henne redan!!"

Där låg hon. Perfektionen på denna hund gick inte att beskriva. Gud vad fin hon var. Helt underbart.

 

När vi åkte därifrån kunde jag inte fatta att det var sant. Jag kollade så mycket på Thelma att jag var nära att köra ner i diket. Hade ju bestämt mig för att inte dö nu, när jag hade min högsta dröm i baksätet av bilen.

 

Resan hem var vidrig. Mörkt, tät dimma, inga helljus, poliskontroll- allt var dåligt. Men jag var lyckligare än lyckligast!

 

När vi äntligen kom hem så skyndade vi oss upp med hennes grejer. Sedan begav vi oss ut, mamma & pappa stod i fönstret och tittade på henne. Det var mörkt så de såg inte så mycket, men jag såg att de såg glada ut. Vi gick bort till min andra familj (moster, farbror & kusiner) där jag visade upp henne.

 

Alla tyckte att hon var fin. Jättefin! Och lugn.

 

Fin är bara förnamnet för vad denna hund är!!

 

Nu har det gått cirka två månader sedan Thelma kom till oss. Mitt liv har förändrats till det bättre. Det var inte dåligt innan, men nu känner jag mig hel på något vis. Jag har varit en hundnörd sedan barnsben & nu har jag en hund som JAG äger. Som aldrig kommer flytta, eller tas ifrån mig på något vis! Förutom den naturliga vägen då, men den finns inte på katran på långa vägar ännu!

 

Tänk att nu står jag i köket och ropar Thelma, också kommer hon faktiskt!?

 

Tänk att de som ägde Thelma förr inte trodde att hon hade en stamtavla, men så visade det sig att hon faktiskt hade det?

Och tänk att den är såhär fin??:

Stamtavla för flat coated retriever / Pedigree for flat coated retriever
Efter/Sire: SE U(U)CH Inkwells Truly Yours
Undan/Dam: Gunways Midsummer Nights Hippolyta
SE U(U)CH Inkwells Truly Yours FI VPCH SE VCH SE UCH DK UCH SE LCH SE BCH Inkwells Let It Be Zebulons Skogsvicker DK UCH NO JCH NORD UCH INT UCH SE JCH Lady Doc's Humbug SE V-90-91-93 NO V-91 FI UCH NORD UCH INT UCH Almanza Larry O'grady
SE UCH Searover Tildas Signe
Comics Never Say Never Agin SE UCH LP Micawbers Stilton
SE UCH NO UCH INT UCH Madame-Mim
SE UCH NO UCH INT UCH Inkwells Beretta Mobilchoke SE UCH Almanza Life of Brian SE UCH Meitas Sire-Micael
Scarlet-O'hara
Inkwells Charmeuse-For-Inas NO UCH Bramatha Ticket to Ride
SE UCH LP SE JCH Hovhills Chartreuse
SE JCH Inkwells Nora Norlett Fieldrose Ferry O'hoffa SE V-90-91-93 NO V-91 FI UCH NORD UCH INT UCH Almanza Larry O'grady Gunhills Ear of Esophagus
Scarlet-O'hara
Fieldrose Ghostqueen Opaline O'Flanagan Crown Imperial
O'Flanagan Hermetic Intrigue
SE UCH DK UCH INT UCH Inkwells Norma Nosler NO UCH Cariena's Twentysix-Eight NO UCH Cariena's Fourten-Ten
Cariena's Eighteen-Nine
Inkwells Pair of Purdey SE UCH NO UCH INT UCH Inkwells Krico Long Rifle
SE UCH LP SE JCH Hovhills Chartreuse
Gunways Midsummer Nights Hippolyta SE U(U)CH SE V-09 C.I.E NO UCH Almanza Wyatt Earp SE VCH NORD UCH INT UCH Almanza Hell's Angel KBH V-95 WW-95 NORD UCH INT UCH Black Bowie NO UCH Peik
Fjell-Björn D'bonnie
NORD V-96 DK UCH NORD UCH INT UCH Almanza Heaven Or Hell SE V-90-91-93 NO V-91 FI UCH NORD UCH INT UCH Almanza Larry O'grady
NO UCH Almanza Now Or Never
NO UCH Almanza Under Your Skin NO V-99 NO UCH Stormy's Usk Duncan SE UCH NO UCH Shargleam Woodcock
Stormy's Night Star Gunda
NORD V-11 SE V-11 FI UCH NORD UCH INT UCH WW-00 Almanza Move Heaven and Earth WW-98 NORD V-99 NORD UCH INT UCH Almanza Something to Talk About
NORD V-96 DK UCH NORD UCH INT UCH Almanza Heaven Or Hell
SE U(U)CH NO UCH Gunways Tnt Girl NO V-96 NORD UCH INT UCH NO LCH Coalport Country Man Heronsflight Go My Way to Lathkill Riversflight Genil
GB SHCH Heronsflight Moss
Coalport Coral Skye GB CH Heronsflight Pan's Promise
Riversflight Hayle of Coalport
Gunways Mimi Maroon NORD UCH INT UCH Gunhills Living-Legend NO UCH Tryggs Figaro
NORD UCH INT UCH Downstream Little Locket
SE UCH Gunhills Easter Bonnet SE UCH Almanza Dusty-Gunfire
Gunhills Little Ear of Maize

Tänk att Thelma är helt perfekt för mig. Att hon är mina drömmars hund.

 

Tänk att jag valde att svara på annonsen som saknade bild & fick den vackraste hunden på jorden?

Behöver jag ens säga att den 2:a November 2011 är en av de lyckligaste dagarna i mitt liv? Att den här hunden gör mig gladare & lyckligare & skänker så otroligt mycket kärlek.

 

Att jag har blivit en hundnörd utan dess like, men det bjuder jag på! För det är precis det jag vill vara!

 

& att Thelma är den finaste hunden på heeela jorden

 

 

Det var min "korta" presentation! Hoppas ni ska trivas!!

 

Thelma sover sedan länge. Nu ska jag göra detsamma, hörs i morgon!

 

Puss!


Välkomna!

Hej!

 

Nu har jag äntligen fixat en blogg till Thelma. Här kommer jag skriva om allt som rör henne, allt från träning till soffmys.

 

Har suttit och pillat med designen hela kvällen, men nu är jag nöjd!

 

I morgon kommer en presentation om oss. Nu är klockan alldeles för mycket, skriver mer senare idag!

 

Sov sött!



RSS 2.0